Fontos győzelem Csepelen!

Jó erőkből álló ellenfelet gyűrt le a BLSZ III-as gárda

Ahogyan az a budapesti amatőr-fociban megszokott, esős időben füves pályán lejátszott meccsnél egész nap ott lógott a levegőben, hogy az NB III-ban szereplő THSE tartalékjai ellen kiírt találkozón nem engednek fel minket a pályára. Végül az a döntés született, hogy az edzőpályán lejátszhatjuk a bajnokit. Nem volt használhatatlan a talaj, de azért játszottunk már jobb pályán – utólag persze már teljesen mindegy, de ne szaladjunk előre.

A THSE-Szabadkikőtő első csapata tavaly megnyerte a BLSZ I-et, de nem mindenki vállalta az NB III-at, így a tavalyi BLSZ III-as Szabadkikőtőből, az NB III-at nem vállalókból és a harmadosztályból visszajátszó fiatalokból álló csapat ellen készültünk. A Tintahalak erőt demonstráltak az első két körben, 8-2-re és 7-0-ra nyertek, ellenünk a kezdőben három NB III-as kerettag, és három olyan játékos volt, akik tavaly bajnokságot nyertek a budapesti élvonalban. Mi ennek megfelelően magunkhoz képest kicsit stabilabb alapfelállást választottunk, és 5-3-2-ben futottunk ki a pályára, de ez támadásban Ungi Gerinek és Vitay Olivérnek köszönhetően általában 3-5-2 lett, védekezésben pedig Cami és Gressó zárt vissza, hogy 5-4-1-ben le tudjuk fedni a szabad területeket. A támadásokat tehát abszolút nem adtuk fel, sok helyzet viszont nem alakult ki, egyik oldalon se, a mezőnyben gyűrték egymást a felek. Az első félidőben talán 1-1 nagyobb lehetőség volt mindkét csapat előtt, a csepeliek helyzeténél Szabó Tomi azonban szépen védett.

A második félidőt jól kezdtük, szépen építettük támadásainkat. A 64. percben ennek meg is lett az eredménye, egy baloldali bedobás után Cami készítette le a labdát Gressónak, akinek lövését még blokkolni tudták, azonban Kiss Gabi ballal a hálóba bombázta a labdát. Érthetően kinyíltak a gól után a hazaiak, de sajnos nem igazán tudtuk végigvinni a kontrákat. A mérkőzés hajrájára a Szilágyi-család érkezett a középpálya stabilitására, nem is igazán tudott minket átjátszani a THSE. Az utolsó tíz percben már csak az ívelgetések jutottak nekik, de a védelem remekül helytállt, visszajöttek a labdák, és a maratoni, nagyjából hétpercesre nyújt hosszabbítás után megérdemelt győzelemnek örülhettünk. Férfias küzdelem, igazi csapatmunka volt, így tovább a folytatásban is!

THSE-Szabadkikötő II – Issimo SE 0-1 (0-0)
BLSZ III/3, 3. forduló, Szabadkikőtő-sporttelep

Issimo: Szabó T. - Ungi, Szendi, Terjéki (C), Pető, Vitay – Kiss G., Vincze R. (Takáts Á., 64.), Gonda – Camara (Szilágy B., 73.), Gressó (Szilágy G., 84.)
Gólszerző: Kiss G. (63.)

 

Vargh Valér értékelése:

Az ellenfél ismeretében egy defenzívebb taktikával léptünk pályára, számoltunk azzal, hogy a labdabirtoklásban nem tudunk majd fölényre szert tenni, ezért elsősorban a biztonságra helyeztük a hangsúlyt. Az időjárás is mellettünk volt annyiban, hogy a Szabadkikötő edző pályája lett kijelölve mérkőzéshelyszínnek, a keskenyebb pálya pedig segíthetett minket abban, hogy az ellenfélnek kevesebb területe legyen kibontakozni. Az első félidőben sokáig nagyon jól megszűrtük a támadásaikat, és az ötfős védelmi vonalból is mindig valaki odaért vészhelyzetben. Elvétve volt egy-két kontratámadásunk, de ezeket itt még kissé elkapkodtuk. A félidő vége felé kétszer túljutottak a védelmünkön, de Szabó Tomi remek védéssel hárított, ill. egyszer a pálya talaja is a segítségünkre volt.

A második félidőre nagyobb türelmet kértem a kontratámadásoknál, ami be is vált és egy remek góllal sikerült vezetést szereznünk. A mérkőzést kemény játék jellemezte, amiben a csapatnak remekül sikerült helytállnia, nem tiszteltük a képzettebb visszajátszósaikat sem és ez nem is ízlett nekik. Az ellenfél egyik hátvédje nyugodtan kaphatott volna egy másik sárga lapot is a második félidő közepénél, de való igaz, hogy nálunk is volt egy utolsó emberes szerelés, amit megúsztunk sárgával, így mondhatjuk, hogy a játékvezetés kiegyenlített volt ebből a szempontból.

A mérkőzés végére már csak egy támadó maradt fent, mivel a kontrákra elfogyott az erő és szükség volt minél több emberre hátul a beívelések tisztázására. A fegyelmezett játéknak köszönhetően nagyon fontos három pontot hoztunk el egy nagyon erős ellenfél otthonából. Mindenki kiváló teljesítményt nyújtott, senkit sem akarok külön kiemelni, ez főként a csapatjáték diadala volt. Most fontosnak tartom, hogy azért ne szálljon a csapat fejébe a dicsőség és az idézőjelben kevésbé képzett csapatok ellen is ugyanilyen alázattal és szervezettséggel lépjünk pályára, ahogy ezt tettük ezen a hétvégén. Gratulálok a csapatnak!

 

    

Heti program

Felnőtt I. edzései

  • Kedd - 19:30-21:00  Vasgolyó utca
  • Szerda - 19:30-21:00  Vasgolyó utca
  • Csütörtök - 19:30-21:00  Vasgolyó utca

Felnőtt II. edzései

  • Kedd - 19:30-21:00  Vasgolyó utca
  • Csütörtök - 19:30-21:00  Vasgolyó utca

U7-U9 csapat edzései

  • Hétfő - 16:30-18:00 László Gyula Ált Isk
  • Kedd - 16:30-18:00 László Gyula Ált Isk
  • Csütörtök - 16:30-18:00 László Gyula Ált Isk

U11 csapat edzései

  • Hétfő - 16:30-18.00 Budai II műfű
  • Szerda - 16.30-18.00 Budai II műfű
  • Péntek - 16.30-18.00 Budai II műfű

U16 csapat edzései

  • Kedd- 18.00-19.30 Vasgolyó utca
  • Csütörtök - 18.00-19.30 Vasgolyó utca

U19 csapat edzései

  • Kedd - 18:00-19:30  Vasgolyó utca
  • Csütörtök - 18:00-19:30  Vasgolyó utca

Sportorvosi kérdőív

TAO támogatás

Bővebb információk az ISSIMO SE TAO támogatási pályzatai kapcsán itt elérhetők.

1 %-os támogatás

  • Ahhoz, hogy egyesületünk működni tudjon - a tagdíj bevételek mellett -, anyagi támogatásra is szükségünk van.
  • Ezen könnyedén segíthetsz, mindösszesen az adód 1 %-nak felajánlásával. Neked ez nem kerül semmibe.

Bővebben