Az ISSIMO SE története - 20 év képekben

A kezdetek

Az Úr 1995-ik esztendejének egy szép augusztusi napján Anheuer Ervin, csapatunk szellemi atyja és alapítója elérkezettnek látta az időt és ellátogatott a szövetségbe, hogy megtegye az első lépéseket az immáron legendássá vált ISSIMO SE labdarúgó csapatának életre hívására. Ugyan a nevezési határidőn már lényegesen túl voltunk mégis örömmel fogadtak, mindössze a csapatunk nevét kellett megadni. Mindez viszont egy azonnali döntést igényelt, így miután a néven eddig senki sem törte a fejét Ervin hirtelenjében egyik jóbarátja cégének nevét adta meg. Így lettünk ISSIMO! (Az olasz nyelvben (-issimo) egy olyan végződés amelyet ha melléknév mögé ragasztunk, jelentése "nagyon valamilyen" lesz.)

Minden Ervin baráti társaságából indult ki, mindenki elhívta focizni jól tudó, lehetőleg nagypályás múlttal rendelkező barátját. Balogh Ádám Szilágyi Gabó és Dr. Szabó Boldi mellett tette le a voksot. A sportorvosi igazolások és játékengedélyek beszerzését és benyújtását követően kezdetét vehette az első szezon a BLSZ IV. osztályában. S mint ahogy igaz a mondás, hogy minden kezdet
nehéz, sokszor nem voltunk meg sőt folyamatos kapushiánnyal küzdöttünk. Ugyanis tipikus értelmiségi csapat révén játékosaink akkor jöttek el a meccsekre ha ráértek, illetve ha egyáltalán volt kedvük focizni. Mindezek ellenére az első évben a 7. hely körül végeztünk, mivel csapatunkban már akkor is számos, meccseket eldönteni képes játékos játszott. Az első évben  csoportunkban a második legtöbb gólt rúgtuk, viszont sajnos a legtöbbet kaptuk.

Sosem felejtjük mikor jobbhátvédünk "Fazék" pontosan kezdésre érkezett meg hangos fékcsikorgással a Terebesi útra kis Bogárhátújával. Majd miután megállt a kapu mögött és berohant a pályára a még otthon magára öltött sárga-kék mezben és stoplis cipőben. Kezdődhetett a mérkőzés, megvoltunk 11-en. Ilyen és ehhez hasonló felejthetetlen élmények fémjelezték a kezdeteket ...

Már a kezdeti időkben is nemzetközi csapat voltunk, Paul Kaye személyében egy igazi angol mentalitású játékosunk is volt. Paul mielőtt visszatért Angliába, a búcsúmeccsén mesterhármast ért el.

A második korszak

Ervin a megalakítás után a munkahelyi elfoglaltságok miatt folyamatosan húzódott vissza a háttérbe, és ekkor került a csapat élére Komáromy Attila.


Az első 10 évben inkább hobbicsapatként működött a labdarúgó szakosztály, azaz nem voltak edzések, és a mérkőzésekre való felkészülés és kiállás is ehhez igazodott. Attila elnöksége idején kezdett a csapat a hobbi szintről elmozdulni, ekkor már edzések is voltak, sőt megalakult a tartalék csapat is. Ekkor költöztünk a Terebesi útról a Tatai útra, ahol kezdetben remek minőségű füves pályán játszottunk. Az idő múlásával a játékos keret is folyamatosan változott, hol erősödött, hol gyengült.

Az Öreg korszak

Attila 2006-ban hagyta el az ISSIMO-t, ekkor Szilágyi ’Öreg’ Gábor vette át a csapat vezetését és 2009-ig változó eredményekkel intézte a csapat ügyes-bajos dolgait.

Ebben az időben már ismét edzések nélkül vártuk a hétvégi megmérettetéseket, ekkor harcoltuk ki a feljutást a III. osztályba. A csapat ebben az időszakban a Maglódi úti Dreher pályán játszotta a hazai mérkőzéseket.

A jelenkor

2010-ben Gábortól Lengyel Ivan vette át a stafétát, és jelenleg is Ő a csapat elnöke. 2011-ben a Maglódi útról átköltöztünk a Kövér Lajos utcában található Varga Zoltán Sportközpontba.
Ivan vezetése alatt került a csapathoz Forrás Zoltán vezetőedző, illetve ekkor kezdődött meg a most is folyamatban lévő csapatépítés, ismét elmozdultunk a hobbi szintről.

Ennek részeként 2013. decemberében megalakult öregfiúk csapatunk, az ISSIMO SEnior. A korábbi csapat játékosainak nagy része 2014-től az öregfiúk csapatban szerepel, ezzel egy időben 2014. januárjától megkezdődött egy új felnőtt csapat kialakítása.

2015. őszén a felnőtt csapat a III. osztályban kezdte a bajnokságot, ezzel egyidőben a IV. osztályban elindítottuk tartalékcsapatunkat ISSIMO SE II. néven. A 2016/17-es szezonnak is két csapattal indulunk neki, immáron Huszti Gergely vezetőedző irányításával.

2017. nyarától már öt csapat nevezését adtuk le a Budapesti Szövetségben, két felnőtt, két öregfiúk és egy U19 csapatunk fog hétről hétre bajnoki pontokért harcolni. A felnőtt csapatok munkáját Vargha Valér vette át a nyáron, míg az U19 csapatot a Nagy Vilmos-Zsilinszky Szabolcs edzőpáros irányítja.

2018. nyarán új csapatot alakítottunk, immár a Budapesti Futsal életbe is belekóstol egy Issimo csapat, a Regionális Bajnokságban szerepelnek játékosaink, ami az NB3-nak felel meg.

2018. októberében megalakult U9-es csapatunk, amely Nagy Vilmos irányításával a XV. kerületben tarjta edzéseit.

2018. novembertől a felnőtt csapatok vezetését ismét Forrás Zoltán irányította, ő váltotta Valért. Zoli 2019 végén egy olyan ajánlatot kapott a profi labdarúgásban, amit nem lehetetett visszautasítani, mi pedig örömmel engedtük el.

2020. januárjában érkezett Domján Norbert, aki egészen a BLSZ I. osztályig vezette az I. csapatot, és jelenleg Sportigazgatóként van jelen a mindennapokban. 

Jelenleg több mint 230 igazolt játékosunk van.


Érdekességek:

A megalakulás óta tagja a labdarúgó csapatnak Balogh Ádám, Szilágyi Gábor, és Baltay Levente.

A csapat korábbi hazai pályái:

  • XV. Vasgolyó utca (2021- jelenleg)
  • Bánka Kristóf Sportközpont (2017-2020)
  • Varga Zoltán Sportpálya (2011 - 2017)
  • Merkapt Maraton Sportközpont (2007 - 2011)
  • Tatai út (2004 - 2007)
  • Terebesi út (? - 2004)
 

Sportorvosi kérdőív